Beszámoló az 1956-ban végzett IV.a osztály 25 éves érettségi találkozójáról.
 
A Találkozót 1981, július 11-én tartottuk.
 
Igazgató:  Firbás Nándor
 
Osztályfőnök:  Torma Iván
 
Nagy László és Pintér László beszámolója a találkozóról:
A 25 Éves Találkozónk nagyon sikeres volt, köszönet osztálytársunk Dr. Szőke Terézia kitünő szervezőmunkájának.
A találkozónk délelőttjén néhányan (Szőke Teréz, Kertész Jolán, Fentős Ferenc, Csönge József, Pintér László és Nagy László) az osztály nevében virágcsokorral emlékeztünk meg a már elhunyt tanárainkról és Vass Aranka elhunyt osztálytársunkról, Keszthely város nagyon szép sírkertjében.
Délután 2 órakor, az osztályfőnöki órát volt osztályfőnökünk, Torma Iván vezette le, ahol névsor szerint mindenki beszámolt eddigi életéről, még a jelenlévő Fehér Dénes történelem és Gehér József matematika tanárunk is.
Az osztályfőnöki óra befejezte után, városnézésre mentünk autóbusszal. Megnéztük a Festetics Kastély Múzeumot és meglátogattuk a Balaton parti parkot, ahol előkerültek diák-éveink érdekesebb élményei.
Az esti vacsora és tánc a Gösser Étterembe volt a krém a találkozónk sikertortáján.
A 36 személyes osztályunkból 23-an jelentünk meg. Az öt külföldre távozott osztálytársunk közül csak Pintér László Kanadából és Nagy László az USA-ból volt jelen.
Ekkor még csak két osztálytársunk, Vass Aranka (+1956) és Nagy Erzsébet (+1970) költözött el az élők sorából. A többi hiányzó, általában munkájára hivatkozva nem jött el, pedig ha tudták volna , hogy milyen csodálatos megújuló élményt adott számunkra ez a találkozó, akkor feladtak volna minden más elfoglaltságot.
 

 Az 1956-ban vézett IV.a osztály tablóképe

Délelőtt 10 órakor megkoszorúztuk az elhunyt tanáraink és osztálytársaink sírjait a keszthelyi temetőben.

Délután 2-órakor gyülekeztünk a Gimnázium előtt.

   

Délután 2 órakor, volt osztálfőnökünk, Torma Iván tartotta meg az osztályfőnöki órát az eredeti IV.a osztályteremben.  Majd jókat beszélgettünk.

Az osztályfőnöki óra után autóbusszal meglátogattuk a Festetics Kastélyt ,Múzeumot és a Balaton parti parkot.

   

Este 8 órakor gyülekeztünk vacsorára a Hungaria Gösser éterembe, ahol tovább folytattuk találkozónk élményeit és táncoltunk.